recept: Zöldbableves anyós módra, Kifőzde
Zöldbableves anyós módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg zöldbab,
3 zsenge sárgarépa,
1 zsenge fehérrépa,
1 kis fej vöröshagyma,
csipetke 1 tojásból,
1 kötés petrezselyemlevél,
só, pirospaprika



A zöldségeket megmosom és feldarabolom: a zöldbabot ferdén vágom 2-3 cm-es darabokra, a répákat 3-4 mm vastagra legyalulom, a petrezselymet és a vöröshagymát apróra vágom.
Kevés (egy diónyi), felforrósított zsíron üvegesre puhítom a vöröshagymát, majd ráteszem a zöldbabot, és kevergetem öt percig. Ezután ráteszem a répákat, két percig kevergetem, majd meghintem pirospaprikával, amit rögtön elkeverek, és felöntöm egy liter vízzel.
Csendesen forralom fedő alatt, ezalatt megcsinálom a csipetkét.
Ha a zöldbab megpuhult, beleteszem a csipetkét és az összevagdalt petrezselymet, és közepes lángon forralom-kevergetem kb. három-négy percig, míg a csipetke megfő.
Megsózom, megkóstolom, és kész is a nagyon finom, könnyű kis leveske.
Anyósom mazsolás túróval töltött zsemlét vagy stanglit adott utána.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Anyósom receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.01.15. Utoljára frissítve: 2012.01.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 18:30:06 - 1.82)
Hozzászólások:

Peti (2015-06-13 15:02:00):
eccerű, óccsó, jó! :)

Megjegyzés a recepthez