Hozzávalók: |
Elkészítés: |
0,5 kg zöldbab, 3 zsenge sárgarépa, 1 zsenge fehérrépa, 1 kis fej vöröshagyma, csipetke 1 tojásból, 1 kötés petrezselyemlevél, só, pirospaprika |
A zöldségeket megmosom és feldarabolom: a zöldbabot ferdén vágom 2-3 cm-es darabokra, a répákat 3-4 mm vastagra legyalulom, a petrezselymet és a vöröshagymát apróra vágom. Kevés (egy diónyi), felforrósított zsíron üvegesre puhítom a vöröshagymát, majd ráteszem a zöldbabot, és kevergetem öt percig. Ezután ráteszem a répákat, két percig kevergetem, majd meghintem pirospaprikával, amit rögtön elkeverek, és felöntöm egy liter vízzel. Csendesen forralom fedő alatt, ezalatt megcsinálom a csipetkét. Ha a zöldbab megpuhult, beleteszem a csipetkét és az összevagdalt petrezselymet, és közepes lángon forralom-kevergetem kb. három-négy percig, míg a csipetke megfő. Megsózom, megkóstolom, és kész is a nagyon finom, könnyű kis leveske. Anyósom mazsolás túróval töltött zsemlét vagy stanglit adott utána. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |
eccerű, óccsó, jó! :)